Czarny olej rycynowy w kosmetyce

wykorzystanie oleju rycynowego w kosmetyce

Czarny olej rycynowy – co to właściwie jest a także czym się różni od typowego oleju rycynowego, który zakupimy w każdej aptece? Czy jego parametry są do tego stopnia korzystniejsze, iż jest sens właśnie w niego lokować?

Olej rycynowy ma mnóstwo zastosowań w pielęgnacji. Przede wszystkim używany jest do wzmacniania jak także kosmetyki włosów. Oprócz tego niejednokrotnie jest również wykorzystywany między innymi do buzi jak również rzęs.

Co w takim razie wyróżnia jamajski olejek rycynowy oraz dlaczego wybrać olej Black Castor Oil?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego olejku rycynowego przemawia styl jego produkowania. Jest on mniej groźny dla nas jak również nie zapycha porów, co ma ogromne znaczenie przy pielęgnacji włosów a także skóry. Po drugie jest to produkt w pełni ekologicny. Po trzecie nadaje się do każdego typu włosów.

Jak używać jamajski olejek rycynowy na włosy?

Przede wszystkim należy pamiętać o regularności bo bez tego możemy nie osiągnąć oczekiwanych efektów albo będziemy potrzebowali na to o wiele więcej czasu. W internecie można wyczytać wiele propozycji uzytkowania tego typu produktów. Naszym zdaniem najwłaściwsze jest używanie czarnego oleju rycynowego na włosy dwa razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu należy starannie zlikwidować olejek. Olejek powino się nałożyć zarówno na skórę głowy, jak także na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olej ten doskonale sprawdza się również w przypadku brwi oraz rzęs. W wypadku rzęs powinno się uważać żeby olejek nie dostał się do oczu! Na rzęsy olej najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzywać 2-3 razy w tygodniu, by po dwóch-trzech tygodniach zauważyć zadowalające wyniki. Jeżeli chodzi o brwi to częstotliwość stosowania jest zbliżona. Substancja najlepiej nałożyć patyczkiem do uszu i potem porządnie rozprowadzić niedużą szczoteczką. O poranku zlikwidować.

Zobacz więcej na https://www.youtube.com/watch?v=SR0MNdK60QU